jeugd- en jongerenwerk op Texel

  previous arrow
  next arrow
  Slider

  Openingstijden

  Ambulant jongerenwerk
  De ambulant jongerenwerkers zijn met regelmaat op straat te vinden. Zij maken contact met jongeren op vindplaatsen in de openbare buitenruimte zoals het skatepark, schoolpleinen, ijsbaan en andere bekende plekken op Texel waar jeugd elkaar ontmoet. Als zij jongeren zien, dan gaan zij in gesprek met de jongeren over Corona en de maatregelen, over hoe ze hun tijd nu doorbrengen, wat ze bezig houdt etc. Tevens wijzen zij de jongeren op de huidige richtlijnen.

  Jongerenwerk online

  • Via whatsapp, instagram, facebook etc. houden we contact met jongeren 1 op 1. We sturen berichtjes en vragen hoe het met ze gaat.
  • Via (sociale) media worden er veel creatieve filmpjes, foto’s en cartoons verspreid waarin de maatregelen onder de aandacht komen. In het landelijke nieuws hoorden we dat er nog veel jongeren waren die het niet zo nauw namen met de maatregelen. Op Texel was dat overigens maar een kleine groep. Wij vonden het belangrijk dat de boodschap van de maatregelen juist van jongeren zelf moest komen en hebben toen deze boodschap kunnen organiseren.
  • Online puzzeltocht. We maken selfies en foto’s van bekende locaties op Texel en dan moeten de jongeren en eventueel andere volgers van onze sociale media raden waar we staan/waar de foto is genomen. We willen na een aantal foto’s te hebben geplaatst jongeren nomineren om ook een foto van een plek op Texel te maken die we moeten raden. Op die manier hopen we de jongeren te activeren en te laten participeren. Met de online puzzeltocht kun je een mooie prijs winnen.
  • Vera maakt Do it Yourself (DIY) filmpjes, waarin ze kleine knutsel/zelfmaak dingetjes filmt, zoals het maken van een lightbox, iets bakken, zelf geurstokjes maken, zelf gezichtsmasker maken etc. De filmpjes vindt je op onze sociale media kanalen.
  • 1 van de Limits jongere maakt zelf filmpjes van hoe je verschillende lekkere alcoholvrije cocktails zelf kan maken. De spullen en ingrediënten faciliteren wij. De filmpjes worden gedeeld op de (sociale) media kanalen van Limits. https://www.facebook.com/limitstexel, Instagram: Limitstexel en onze website www.limits-online.nl. Ga eens kijken en proberen.
  • In onze Instagram story’s stellen we vragen aan jongeren zoals: hoe heb jij pasen gevierd? Wat ga jij als eerste doen na de Corona crisis? Wat doe jij tegen verveling in deze tijd? Op deze manier betrekken wij jongeren bij diverse actuele thema’s en laten we hen nadenken over verschillende onderwerpen.
  • Zo ziet ons activiteitenprogramma eruit op Facebook en Instagram:

  Dinsdag Online met Berber 19:30-20:30

  Donderdag Live met Vera, Sandra + jongere op uitnodiging 19:30-20:30

  Vrijdag Do it yourself & Online met Sandra 19:30-20:30

  Tijdens online met... en live met... kunnen jongeren een praatje maken, hun zorgen delen, vragen stellen, ideeën bespreken enzovoorts. Tijdens live met Vera en Sandra gaan ze ook stellingen voorleggen en kunnen jongeren hun mening geven.

  Spellen uitleen service

  • Nu we in de coronatijd allemaal veel thuis zitten, hebben we weer tijd om spelletjes met elkaar te spelen. Daarom hebben wij bedacht een uitleenservice voor spelletjes aan te bieden. Wij hebben een tiental spellen klaar liggen voor jullie om gespeeld te worden. De service ziet er als volgt uit:

  Tot elke woensdag 18:00 uur kunnen mensen zich inschrijven voor een spel door een mailtje te sturen naar

  Donderdag tussen 12:00 uur en 14:00 uur komen wij het spel bezorgen bij u thuis. Tijdens deze bezorging houden wij 1,5 meter afstand.

  Op maandag, tussen 12:00 uur en 14:00 uur komen wij het spel weer ophalen bij u thuis. Ook hier houden wij de gepaste 1,5 meter afstand.

  De spellen worden bij ons gereinigd en klaar gemaakt voor de volgende spelers.

  Bij ons kun je spellen lenen zoals: Monopoly, Kolonisten van Catan, Cluedo, Qwixx, Mens-erger-je-niet, 30 seconds (junior), Ticket to Ride, Wie ben ik etc.

  Bouwdorp wordt Tuindorp

  • Kinderen bouwen een hut in hun eigen tuin. Wij leveren een tuindorppakket die ouders kunnen komen ophalen op een bepaalde datum of wij bezorgen het tuindorppakket bij u thuis (kost €5,- extra). Tuindorp is voor max 260 kinderen en kost €10,- per kind. Tuindorp duurt van maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli. Er zijn leuke prijzen te winnen en alle aspecten van Bouwdorp komen voorbij. Inschrijving gaat via deze website.

  Texelse vakantiekaart

  • We zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen van de Texelse vakantiekaart. Deze kunt u tegen die tijd via deze website bestellen/ reserveren en betalen en op een afgesproken dag en tijd op komen halen bij de Time Out. Hierbij nemen wij uiteraard alle hygiëne- en afstandsmaatregelen in acht.

  Tot slot
  We bekijken iedere dag hoe we nog beter de aansluiting kunnen vinden bij de jeugd en hoe we de jongeren kunnen laten participeren. Dus als jullie nog leuke ideeën hebben, horen wij het graag.

  Young 4 Ever

  Stichting Young 4 Ever

  Postadres: Postbus 120
  1790 AC Den Burg

  Bezoekadres: Wilhelminalaan 1
  1791 AL Den Burg

  E-mail
  © 2018 Young4Ever